Yaşar Holding Ocak - Şubat - Mart, 2014

e-bülten

Selçuk Yaşar Resim Müzesi ve Sanat Galerisi'nde Dilek Işıksel "İstanbul Esintisi" Resim Sergisi 06 Mart 2014 tarihinde açıldı.

Çağdaş Türk resminin önemli temsilcilerinden Dilek Işıksel'in "İstanbul Esintisi" isimli resim sergisi 06 Mart 2014 tarihinde Selçuk Yaşar Resim Müzesi ve Sanat Galerisi'nde açıldı.

Sergi açılışına Yaşar Holding Boya Grubu Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, Yaşar Topluluğu Yöneticileri, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, İzmir Kent Konseyi Başkanı Güman Kızıltan, Gören Bulut, Atilla Atar, Fahri Sümer, Kadir Ata ve İzmirli iş dünyasından pekçok kişi, sanatçı ve sanatsever katıldı.

Kendisini; mevsimler, kuleler, kubbeler, kuşlar gibi İstanbul'un bir parçası olarak hisseden sanatçının tuvalinden, balıklar, kuşlar, denizkızları, laleler, bereketin simgesi narlar, bin bir türlü semboller, melekler, kemerler, ay ve yıldızlar taşıyor.

Genelde yağlı boya, kuru pastel ve çini mürekkebi ile çalışan Işıksel'in resimlerinin teması natürmortlar, Kalamış - Fenerbahçe peyzajları, deniz ve deniz dibi, balıklar, denizkızları iken sanat hayatının 30. yılında gerçekleştirdiği "Tarihi Yarımada" adlı sergisinden bu yana zengin kültürel geçmişiyle muhteşem İstanbuldur. İstanbul'un 2000 yıllık kültür mozaiğini şekillendiren camiler, Ayasofya ve melekleri, atölyesinin de yer aldığı Galata Kulesi ile çevresi, iç mekanlar, zaman kavramı kompozisyonlarının özünü oluşturmaktadır. Ancak eski motifler, laleler ve balıklarda İstanbul'u simgeledikllerinden resimlerde varlıklarını sürdürmekte, böylelikle sanatçının tüm temaları toplu halde görülmektedir.