Yaşar Holding Ocak - Şubat - Mart, 2015

e-bülten

36. Dyo Resim Yarışması Adana Sergisi Adana Büyükşehir Belediyesi 75. Yıl Sanat Galerisi'nde 18 Şubat 2015 Tarihinde Yapıldı.

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından geleneksel olarak gerçekleştirilen ve bu yıl 36. Kez düzenlenen Dyo Resim Yarışması’nın ödül alan ve sergilenmeye değer bulunan eserleri Adanalı sanatseverlerle buluştu.

Yaşar Holding Boya Grubu Başkanı Ahmet Yiğitbaşı’nın ev sahipliğinde Adana 75. Yıl Sanat Merkezi’nde gerçekleşen açılışa, Adana iş ve sanat dünyasından pek çok ismin yanı sıra Yaşar Topluluğu yönetici ve çalışanları katıldı.

47 yıl önce Ege Bölgesi sanatçıları ile başlayan ve yıllar içinde tüm Türkiye’ye ulaşan bir etkinlik haline gelen Dyo Resim Yarışması’na bu yıl 992 sanatçı 1574 eserle rekor bir katılım gösterdi. 6 eser ödüle layık görülürken 67 eser ise sergilenmeye değer bulundu. Ödül kazanan ve sergilenmeye değer bulunan eserler, 28 Şubat 2015 tarihine kadar Adana 75.Yıl Sanat Merkezi’nde sergilendi.

36. Dyo Resim Yarışması’nda ödül alan ve sergilenmeye değer bulunan eserler İstanbul, Eskişehir, İzmir ve Adana’nın ardından Samsun, Şanlıurfa, ve Ankara’da sergilenecek.