Çamlı Yem Besicilik
Yaşar Topluluğu’nun entegrasyon felsefesi altında, 1983 yılında yem üretimi ile faaliyetlerine başlayan Çamlı Yem Besicilik, büyükbaş yemi, kanatlı yemi ve balık yemi ile yem sektöründe, Türkiye’deki ilk kültür balıkçılığı üretim tesisi ile deniz ürünleri sektöründe ve organik süt hayvancılığı tesisi ile de süt sektöründe faaliyet göstermektedir.
Çamlı Yem, üretimdeki öncü kimliği ile Ege’de ve Türkiye’de sektörün gelişimine destek olma hedefini taşımakta, yüzlerce çeşit ürünü ile çiftlikten sofraya gıda zincirinde güçlü bir tarım grubu olarak yer almaktadır.
Tarım, hayvancılık ve balıkçılık sektörlerine inovatif ve sürdürülebilir ürünler sunan Çamlı Yem Besicilik; Çamlı (Karma Yem) ve Çamlı Aquaculture (Balık) markalarıyla pek çok ilk kazandırmıştır. Sektörün sürdürülebilir büyümesini ilke edinen Şirket, balıkçılık sektöründe Türkiye'de GLOBAL GAP (CFM) ve GLOBAL GAP (AQUA) standartları uyarınca denetlenerek belgelenen ilk firma olma özelliği taşımaktadır.
Türkiye‘de GLOBAL GAP (CFM) standartlarında üretim yapan ilk balık yemi üreticisi olan Çamlı Yem Besicilik; aynı zamanda Türkiye’nin en modern, Avrupa’nın sayılı büyük tesislerinden olan ve 300.000 ton/yıl kapasiteli büyükbaş, küçükbaş ve kanatlı yemi fabrikasında, Endüstri 4.0 ilkeleri göz önüne alınarak projelendirilen otomasyon sistemi ile tam izlenebilirlik, etkin yem hijyeni ve düşük enerji tüketimiyle büyükbaş yemi, kanatlı yemi, özel ve fonksiyonel yem üretimi gerçekleştirmektedir.
Büyükbaş, küçükbaş ve kanatlı yemi üretimi yapan Çamlı Yem Besicilik, standart ürünlerinin yanı sıra çiftliklere özel ve fonksiyonel yemlerle ürün gamını zenginleştirmektedir. Şirket, uzman teknik ekibiyle üreticiye çiftlik yönetimi ve hayvan sağlığı uygulamalarında da destek vermeyi ve eğitimlerle üreticinin bilinçlenmesine katkıda bulunmayı sürdürmektedir.
Çamlı Yem Besicilik, Türkiye’nin en büyük organik çiğ süt üretim tesisi olan Organik Süt İşletmesi’ni 2011 yılında faaliyete geçirmiştir. Manisa-Beydere’ de 1.600 dekar arazi üzerinde kurulu işletmede 2012 yılı itibari ile organik tarım yapılmaktadır. Avrupa Birliği Organik Tarım Komisyonu’na akredite Ecocert tarafından gerçekleştirilen denetim ile “Organik Tarımsal ve Hayvansal Üretim Sertifikası” almaya hak kazanan işletme, sözleşmeli üretim yöntemiyle bölgede organik tarımı destekleyici bir rol üstlenmektedir.

Türkiye’nin ilk kültür balıkçılığı tesisi olarak yıllık toplam 12.450 ton balık üretim kapasitesi, 50.000.000 Yavru Balık Üretim Kapasitesi, 60.000 Ton Yem Üretim Kapasitesi, 27.000 ton balık paketleme kapasitesi ile kültür balıkçılığında öncü rolünü sürdüren Çamlı Yem Besicilik, taze balık ürünleri kategorisinde levrek ve çipura ihracatı yapmaktadır. Avrupa, Kuzey Amerika ve Orta Doğu ülkeleri başta olmak üzere 20’ den fazla ülkeye ihracat yaparak dünyanın giderek artan tarımsal üretim ihtiyacını karşılamaktadır.
www.camli.com.tr